5 tips voor het inrichten van een praktische bijkeuken

0 Shares
0
0
0

Heb je de luxe van een bijkeuken in je woning? Dit is een ideale ruimte. Met name als je de ruimte praktisch inricht! Zo is het straks echt een verlengstuk van je keuken, wat je meer plek en bewegingsvrijheid oplevert. Lees verder voor nuttige tips om alles uit je bijkeuken te halen!

Doorgang

In veel woningen is een bijkeuken niet alleen een extra stukje keuken, maar ook een soort doorgang. Naar de tuin toe bijvoorbeeld. En dat is prima, als je maar zorgt voor genoeg bewegingsruimte. Plaats de bijkeuken dus niet propvol, waardoor het lastig is om naar buiten te komen. Zorg verder voor een mooie en moderne deur als doorgang. Kunststof deuren zijn er in veel designs te vinden. Dit zijn duurzame en onderhoudsarme deuren. Met een passende mat voor de deur kun je meteen goed de voeten vegen bij binnenkomst. Vervolgens is het zaak om de bijkeuken zo in te richten dat je de ruimte nog wel optimaal benut, ook als hier de deur te vinden is als doorgang.

Opslagplek

Grote kans dat je de bijkeuken deels als opslagplek wilt gebruiken. Dat is zeker een aanrader! Je hoeft in je keuken zo immers minder kwijt, wat maakt dat het daar minder snel een rommeltje is. En dat is wenselijk, omdat de keuken meer zichtbaar is naast de woonkamer. Zeker bij een open keuken. Plaats in de bijkeuken bijvoorbeeld een grote kast voor de voorraad. Koffie, pasta, rijst, bonen en meer: je kunt het hier prima kwijt. Wil je de ruimte daarbij koel houden? Dan is het wel handig als je een raampje open kunt doen. Knap de kozijnen meteen op met een nieuw kunststof kozijn. Zo geef je je bijkeuken een moderne uitstraling en kan deze ruimte weer een hele tijd mee. Qua opslagplek is het slim om in de hoogte te werken. De producten die je niet zo vaak of pas over een tijdje nodig hebt, plaats je bijvoorbeeld bovenin. Zet een hoge stellingkast neer, of juist een gesloten kast. Het is net wat je hierin handig vindt. En wat je mooi vindt natuurlijk!

Voorraad bijhouden

Het is uiteraard ideaal dat je in de bijkeuken meer ruimte hebt om producten op te slaan. Maar het zorgt er waarschijnlijk ook voor dat je meer spullen in huis haalt. Houd dus netjes bij wanneer je welk product hebt gehaald. Zeker als je een verpakking open hebt gemaakt, wil je wel bijhouden hoelang dat inmiddels geleden is. Kortom, maak er een gewoonte van om je voorraad goed bij te houden. En maak de producten natuurlijk ook netjes op. Je hebt ze niet voor niets in huis gehaald!

Tweede keukenblad

Een tweede keukenblad plaatsen in de bijkeuken is zeker een slimme zet. Met name als je in je keuken al gauw te weinig ruimte hebt op het aanrecht. Je kunt extra ruimte altijd gebruiken bij de bereiding van gerechten. Maar ook om bijvoorbeeld even iets op te kunnen bewaren, zoals extra fruit of groenten. Als je je huidige keuken gaat renoveren, kun je dit keukenblok bijvoorbeeld in de bijkeuken zetten. Of probeer ergens een voordelig keukenblok op de kop te tikken. Het hoeft in de bijkeuken immers niet de schoonheidsprijs te winnen, als dat niet zo belangrijk voor je is. Zorg vooral dat het een praktische extra werkruimte vormt! Zo heb je meteen een tweede wasbak hier, wat ook nog eens ideaal is.

Extra’s

Denk er ten slotte over na of je nog meer extra’s aan je bijkeuken wilt toevoegen. Misschien kom je altijd plek tekort in de koelkast. Dan kun je een extra koelkast neerzetten in je bijkeuken. Ideaal! Ook grotere apparaten kun je hier prima kwijt. Denk aan een keukenmachine, blender of magnetron. Je gebruikt deze apparaten misschien niet dagelijks, maar wilt ze toch een plekje kunnen geven. En daar is de bijkeuken nu juist de perfecte ruimte voor in huis.

Je kunt de bijkeuken zeker praktisch inrichten, met de bovenstaande tips. Zo heeft deze ruimte in huis echt een toegevoegde waarde! Welke tip(s) kende jij nog niet? Op naar de bijkeuken met een perfecte indeling.

0 Shares
Ook interessant