Hoe maak je de eetkamer nog comfortabeler?

0 Shares
0
0
0

In veel woningen ligt de focus op de inrichting van de woonkamer en keuken. De eetkamer blijft daardoor vaak wat achter, terwijl dit juist een plek is waar je gezellig samenkomt om te eten en te genieten. Gelukkig kun je met een paar slimme aanpassingen de eetkamer omtoveren tot een comfortabele ruimte. Hieronder staan enkele tips voor je op een rij.

Begin bij de juiste stoelen

Comfortabele stoelen zijn de basis van een fijne eetkamer. Het is verleidelijk om alleen te kijken naar de looks. Maar als je er niet lekker op kunt zitten tijdens een lange maaltijd, schiet je er weinig mee op. Kies daarom eetkamerstoelen met een goede rug ondersteuning en zachte zitting. Als er voldoende ruimte is, kun je kijken naar stoelen met armleuningen. Een andere geweldige toevoeging is een draaibare eetkamerstoel. Deze biedt veel bewegingsvrijheid zonder dat je het steeds hoeft te verschuiven. Je draait enkel de zitting om en zit direct op een comfortabele afstand van de tafel.

Kies het juiste formaat eettafel

Het is belangrijk dat iedereen voldoende beenruimte heeft en dat er genoeg afstand is tussen de stoelen. Let er dus op dat je geen te kleine tafel koopt. Maar ook met een extra groot formaat kan het comfort afnemen, omdat je er bijvoorbeeld niet meer goed omheen kunt lopen. Een ronde of ovale eettafel is vaak een slimme keuze vanwege het ruimtebesparende design.

Creëer een warme sfeer met verlichting

Te fel licht in de eetkamer is alles behalve comfortabel. Voeg daarom dimbare verlichting toe om een warme sfeer te kunnen creëren tijdens het diner. Wanneer je aan de eettafel werkt, kun je het licht wat feller instellen voor optimaal zicht.

Voeg textiel en zachte materialen toe

Met textiel en zachte materialen kun je de ruimte wat knusser maken. Niet alleen omdat het zacht oogt en aanvoelt, maar ook omdat het een geluiddempende werking heeft. Voeg daarom lange gordijnen, stoffen stoelbekleding en een vloerkleed toe. Handige tip: met draaibare eetkamerstoelen hoef je je geen zorgen te maken over stoelpoten die steeds blijven hangen achter het kleed.

Denk aan de opbergruimte

Aan een tafel vol met rommel kun je niet fijn dineren. Zorg er dus voor dat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Denk aan een mooi dressoir of een hoge wandkast waar je veel spullen in kwijt kunt.

Maak de eetkamer persoonlijk

De eetkamer moet een plekje worden waar je je helemaal thuis voelt. Voeg dan ook een aantal persoonlijke elementen toe. Van foto’s en kunstwerken tot unieke woonaccessoires waar jij dol op bent.

Geef jouw eetkamer de aandacht die het verdient en geniet van gezellige avonden aan tafel!

0 Shares
Ook interessant