Tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak 

0 Shares
0
0
0

Het is weer lente! De meeste mensen hebben de lentekriebels dan ook al flink te pakken. Dat betekent ook dat we niet kunnen wachten om huis en tuin weer grondig aan te pakken. Het is altijd weer een heerlijk gevoel als het huis uitvoerig onder handen is genomen. Beginnen is soms best wel lastig, maar eenmaal gedaan ben je ook heel blij en voldaan. Staat bij jou binnenkort ook de voorjaarsschoonmaak op het programma? Maar is er zoveel te doen dat het soms wat overweldigend voelt? Geen probleem! Met behulp van de volgende tips pak jij de voorjaarsschoonmaak dit jaar perfect aan. 

Haal alle benodigdheden in huis 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je alvast alle benodigdheden in huis haalt. Wat heb je allemaal nodig om grondig schoon te maken? Denk aan kwalitatieve schoonmaakmiddelen, schoonmaakdoekjes, maar ook bijvoorbeeld een nieuwe Stofzuigerzak zodat deze weer optimaal werkt. Op die manier kun je echt met nieuwe en kwalitatieve spullen beginnen en weet je zeker dat je tussentijds er niet meer uit hoeft om dingen te kopen. Wel zo prettig om – als je eenmaal in de schoonmaakflow zit – de hele dag door te kunnen. 

Maak de stofzuiger volledig schoon 

Voordat je aan de schoonmaak begint, is het ook goed om je stofzuiger eens zorgvuldig schoon te maken. Dit is bovendien noodzakelijk om eens in de paar maanden te doen en kun je nu met de voorjaarsschoonmaak direct goed meenemen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat hij weer beter zal werken, waardoor de schoonmaak ook soepeler zal verlopen. Haal daarom het stof uit de filter, vervang de stofzuigerzak en reinig alle onderdelen. 

Stofzuigerzakken bestellen? Kies dan altijd voor zakken die perfect aansluiten op jouw type stofzuiger. Dan weet je zeker dat de werking van je stofzuiger optimaal blijft. 

Begin met opruimen 

Het is onmogelijk om een woning goed schoon te maken als het overal nog een rommel is. Begin daarom eerst met opruimen. Tijdens de voorjaarsschoonmaak mag dit ook best wat uitgebreider aangepakt worden. Waar je normaal gesproken misschien al snel rommeltjes in een kast stopt, is het nu fijn om ook echt alle kasten uit te zoeken en dingen weg te geven of weg te gooien die niet meer gebruikt worden. Op die manier ontstaat er weer meer ruimte en begin je echt met een frisse start dit voorjaar. 

Doe het samen 

De bedoeling van de voorjaarsschoonmaak is dat je het huis net wat intensiever schoonmaakt dan dat je anders zou doen. Dit neemt dan ook veel extra tijd in beslag. Kijk er niet van op als je soms meerdere dagen voor één verdieping nodig hebt. Daarom is het ook slim om hulp in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld een vriendin, je moeder, zus, goede vriend, vader, broer of iemand anders om je bij te staan. Of ga gewoon lekker aan de slag samen met je partner. Samen is niet alleen leuker dan alleen, maar zo gaat het ook nog eens veel sneller. 

0 Shares
Ook interessant