Vijf tips voor een hygiënisch huis

0 Shares
0
0
0

Hygiëne is een groot goed. Behalve dat het geen fijn idee is om een vies huis te wonen, heeft het voor je gezondheid ook tal van voordelen. Zo kan je van schimmels hartstikke ziek worden en komt het de geur van je woning niet ten goede als het niet schoon is. Dit weet je waarschijnlijk allemaal wel, alleen hoe zorg je ervoor dat je in je drukke leven genoeg tijd hebt voor de hygiëne? Dit artikel gaat je helpen, ook met tips die je niet direct verwacht.

Zorg voor periodiek onderhoud

Nee, het is niet verplicht om je woning te laten onderhouden. Alleen is het wel verstandig om dit te doen. En dan hebben we het niet over stofzuigen en dweilen. Dat moet ook gebeuren, maar valt onder het huishouden. Onderhoud laat je het beste doen door specialisten. Een goed voorbeeld is Rioolbeheer Nederland. Zaken als de dakgoot schoonmaken en inspectie van het riool worden door hen gedaan. Het belang hiervan mag je niet onderschatten.

Ken specialisten in de buurt

Je kent het waarschijnlijk wel. Het is avond, of nog beter, een feestdag. En je cv stopt ermee. Of er komt ineens geen water meer uit de kraan. Wat nu? In plaats van druk op zoek te moeten naar hulp is het fijn om meteen iemand te kunnen bellen. Hier kun je zelf voor zorgen. Stel dat je op zoek bent naar een loodgieter in Hendrik-Ido-Ambacht (om maar een plaats te noemen), dan kun je snel schakelen als je goed bent voorbereid.

Een vaste schoonmaakdag

Schoonmaken is niet altijd even leuk. Hoewel dit ook niet helemaal waar is. Het kan namelijk hartstikke ontspannend zijn. Een minpunt is dat het tijd kost, en dat heb je misschien niet altijd. Toch is het nodig om je huis schoon te houden. Vandaar dat het slim is om een vaste dag voor de reiniging in te plannen. Lukt dat niet? Dan is het wellicht tijd voor een hulp in de huishouding. Dit kost je wel wat, maar voor een schoon huis mag je zeker wat over hebben.

Maak een schoonmaakplan

Dit is wat anders dan de vaste dag om te poetsen. Een plan geeft je houvast en je kunt er altijd op terugvallen. Wat zet je nu precies in zo’n plan? Hier zijn niet echt regels voor, maar wel richtlijnen. Zo is het een idee om te noteren wat je dagelijks, wekelijks en maandelijks moet doen. Onder dagelijkse dingen staan zaken als de afwas, stofzuigen en bed opmaken. Wekelijks (of twee keer per week) doe je de badkamer en maandelijks doe je een grondige schoonmaakbeurt.

Bezuinig niet op schoonmaakmiddelen

In de supermarkt heb je veel keus als je schoonmaakmiddel gaat kopen. Het is verstandig om hier niet op te bezuinigen. Er zijn niet voor niks A-merken. Deze leveren een betere kwaliteit. De schoonmaak verloopt daardoor niet alleen sneller, het is ook beter voor de algehele hygiëne in je woning.

0 Shares
Ook interessant